دلایل بالا رفتن مصرف سوخت و راه‌ حل آن ‌ها

یکی از مشکلاتی که دارندگان خودرو امکان دارد با آن مواجه شوند، بالا رفتن مصرف سوخت به دلایل گوناگون است.

سوخت خودرو شامل بنزین و گازوئیل است که بنا بر نوع اتومبیل‌ مصرف آن‌ ها متفاوت بوده و نحوه مصرف آن توسط خودرو بسیار حائز اهمیت است.

مصرف سوخت به میزان سوخت استفاده‌ شده در یک مسافت مشخص توسط خودرو گفته می ‌شود و به عوامل گوناگونی بستگی دارد که این عوامل ممکن است سبب افزایش مصرف آن شود. در ادامه مطالب به بررسی دلایل بالا رفتن مصرف سوخت پرداخته و آن ‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو

از جمله دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبک رانندگی نادرست

یکی از عوامل بالا رفتن مصرف سوخت، رانندگی نادرست و غلط با خودرو است. رانندگانی که همیشه با دور موتور بالا رانندگی می‌کنند، نسبت به سایر خودروها مصرف سوخت بیشتری داشته و همچنین ترمز و گازهای ناگهانی مصرف سوخت را بالا می‌برند.

از دیگر عوامل در رانندگی غلط و افزایش مصرف سوخت، تعویض نادرست دنده است که اگر در سرعت بالا از دنده ‌های سنگین و پائین استفاده شود، به موتور خودرو فشار آمده و سبب بالا رفتن مصرف سوخت می ‌شود.

  • تنظیم نبودن باد لاستیک ‌ها

اگر لاستیک ‌های خودرو کم باد باشند، برای حرکت خودرو، موتور انرژی بیشتری را صرف تولید نیرو کرده و مصرف سوخت افزایش می ‌یابد. از این رو تنظیم بودن باد لاستیک‌ های ماشین نقش بسیار مهمی را در مصرف سوخت داشته و از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.

  • ایراد در موتور ماشین

تعویض نکردن شمع‌ های فرسوده، حسگر های اکسیژن، شیر دریچه ‌های گاز و همچنین فیلتر های سوخت سبب ایراد در موتور ماشین شده و درنتیجه مصرف سوخت بالا می ‌رود. در سرویس ‌های دوره‌ ای خودرو حتماً به قطعات موتور و سلامت آن‌ ها توجه کرده تا مصرف سوخت بهینه را داشته باشید.

  • استفاده از سوخت بی‌کیفیت

یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش مصرف سوخت، استفاده از سوخت ‌های بی‌کیفیت است.

عدد اکتان سوخت ‌های استاندارد برابر با ۹۲ بوده و کمتر از این عدد، سوخت قبل از اینکه توسط شمع مشتعل شود در داخل موتور در اثر فشار محترق شده و این امر به موتور آسیب زده و از این‌ رو موتور به درستی کار نکرده و مصرف سوخت بالا می ‌رود. استفاده از سوخت ‌های استاندارد و باکیفیت علاوه‌ بر میزان درست مصرف سوخت، سبب عملکرد بهتر موتور و سایر قطعات آن می ‌شود.

  • استفاده از روغن‌ موتور بی‌کیفیت

اگر رانندگان از روغن بی‌کیفیت و غلیظ برای خودروی خود استفاده کنند، پیستون ‌های موتور آزادانه حرکت نکرده و این امر بار موتور را افزایش داده و سبب افزایش بیشتر مصرف سوخت می ‌شود. به‌ همین دلیل رانندگان باید روغن‌ موتور خود را از مکان ‌های معتبر و برندهای مطرح خریداری کرده تا آسیبی به خودرو وارد نشده و سوخت دارای مصرف بهینه‌ ای باشد.

  • ایراد در فیلتر های هوا

فیلتر های هوا نقش بسیار مهمی را در مصرف سوخت برعهده دارند. در هنگام فعالیت خودرو برای احتراق بهتر در سیلندرهای ماشین، نیاز به اکسیژن بوده و اگر فیلتر های هوا کثیف باشند، اکسیژن به حد کافی نرسیده و موجب احتراق ناقص بنزین شده و این امر سبب افزایش مصرف سوخت می‌ شود. فیلتر های هوا از کاغذ ساخته‌ شده و از این ‌رو دارای قیمت پایینی هستند. رانندگان باید آن ‌ها را در زمان‌ های مشخص تعویض کرده تا مصرف سوخت افزایش نیابد.

  • ایراد در سنسورهای هشداردهنده

سنسور فشار هوا، سنسور دمای آب، سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور بخش ‌هایی از خودرو هستند که اطلاعاتی را در رابطه با چگونگی مصرف سوخت به رانندگان می ‌رسانند. از این رو ایراد در هر یک از این سنسورها باعث می ‌شود که مصرف سوخت افزایش یابد.

  • سنگین بودن بیش‌ از حد خودرو

خودروهای سواری دارای وزن مشخصی بوده و بار مشخصی را می ‌توانند با خود حمل کنند. اگر بار خودرو بیش‌ از حد زیاد شود، موتور خودرو باید نیروی بیشتری صرف حمل آن کرده و از این‌ رو سوخت بیشتری را لازم است که مصرف کند. برای جلوگیری از افزایش مصرف سوخت، از حمل اثاث و بار بیش از حد توانایی اتومبیل‌ ها خودداری کرده تا موتور به اندازه استاندارد سوخت مصرف کند.

  • پایین بودن دمای هوا

زمانی که هوا سرد بوده و دمای هوا پایین باشد، موتور خودرو باید زمان بیشتری را کار کرد تا دمای خودرو عادی شود. همچنین غلظت روغن در هوای سرد افزایش‌ یافته و اصطکاک قطعات با یکدیگر بیشتر می ‌شود. تمامی این دلایل سبب مصرف بالای انرژی و درنتیجه افزایش مصرف سوخت می ‌شود.

  • وجود ایراد در شمع‌ ها

ضعیف بودن شمع ‌ها، رسوب گرفتگی آن ‌ها و همچنین خرابی شمع‌ ها، عملکرد و فعالیت موتور را دچار اختلال کرده و از این‌ جهت موتور ماشین به‌ درستی عمل نکرده و مصرف سوخت افزایش می‌یابد.

جهت کاهش مصرف سوخت، بهتر است شمع‌ های ماشین را به‌طور مرتب چک و عوض کرده تا موتور به‌ راحتی فعالیت داشته و از میزان استاندارد سوخت استفاده کند.

  • ایراد در انژکتور های سوخت

انژکتور های سوخت مسئول افشاندن بنزین در موتور ماشین بوده و به‌ همین‌ دلیل نقش بسیار مهمی را در مصرف سوخت ایفا می کنند. هرگونه ایراد در انژکتور ها مانند سوخت‌رسانی کمتر، سوخت‌رسانی بیشتر و یا به‌ موقع نرساندن سوخت سبب اختلال در مصرف سوخت شده و مصرف را بالا می‌ برد.

  • خرابی و ایراد در وایر و کوئل ها

وظیفه‌ کویل ها در خودرو، رساندن و تبدیل برق باتری به شمع ‌ها جهت جرقه زدن است. هرگونه ایراد در کویل ها در عملکرد شمع ‌ها اثر گذار بوده و مصرف سوخت را بالا می ‌برد. جهت جلوگیری از افزایش مصرف سوخت، شمع ‌ها و وایر ها را به‌ طور مرتب چک کرده و از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

  • توقف‌ های طولانی

یکی دیگر از دلایل افزایش مصرف سوخت، توقف‌ های طولانی در زمانیکه موتور خودرو در حالت فعالیت است می ‌باشد.

از این‌ رو به رانندگان توصیه می ‌شود که به‌خصوص در فصل سرما از درجا کارکردن خودرو خودداری کرده و با دنده سنگین بلافاصله پس‌ از استارت، شروع به حرکت کرده و بعد از چند دقیقه سرعت خود را افزایش دهند. همچنین در هنگام ترافیک ‌های سنگین و توقف‌ های طولانی، ماشین خود را خاموش کرده تا از افزایش مصرف سوخت جلوگیری کنید.