اقدامات اولیه پس از تصادف و یا نقص فنی خودرو
از جمله اقدامات صحیح پس از تصادف یا نقص فنی خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حفظ خونسردی
حفظ خونسردی پس از وقوع تصادف و یا هر گونه نقص فنی در خودرو، یکی از حیاتی ترین اقداماتی است که راننده پس از حادثه باید بتواند آن را حفظ کرده و در شرایطی آرام کنترل اوضاع را بدست بگیرد و بدون در نظر گرفتن مقصر و جهت بهبود وضعیت، از بروز شرایط وخیم تر جلوگیری کند.
- اطلاع دادن به پلیس
دومین قدم، زنگ زدن به پلیس و تماس با شماره ۱۱۰ است. زمانیکه راننده با پلیس تماس می گیرد، موقعیت خود و چگونگی تصادف و بروز نقص فنی را به پلیس اعلام کرده و نیروهای راهنمایی و رانندگی از نزدیک ترین واحد به محل وقوع حادثه فرستاده خواهند شد تا تمامی وقایع را ثبت و بررسی نمایند.
- خارج کردن خودرو از جاده
یکی از مهمترین اقدامات پس از وقوع حادثه، خارج کردن خودرو از جاده است. زمانی که در جاده و یا خیابان تصادف کردید و ماشین شما دچار نقص فنی شد، خودرو را در وسط خیابان و جاده به حال خود رها نکرده و سعی کنید تا جایی که می توانید خودرو را به حاشیه سمت راست و گوشه جاده کشانده و در آن جا پارک کنید. زیرا خودروی خاموش شده در وسط جاده و خیابان به دلیل تردد مداوم خودروها، سبب بروز حادثه و سوانح بیشتری شده و علاوه بر درگیر کردن خودروهای دیگر، سبب مسدود شدن جاده و خیابان نیز می شود.
- فرار نکردن از صحنه تصادف
در هنگام تصادف با خودروهای دیگر، صحنهی تصادف و حادثه را ترک کنید. زیرا این عمل علاوه بر کند شدن روند پرونده، بسیار ناجوانمردانه و غیراخلاقی است. اگر خودرویی که پارک است و با وسیله نقلیه شما دچار نقصی مانند شکستگی چراغ های جلویی شده است، اقدام اصولی این است که در محل صبر کرده تا راننده خودرو پارک شده آمده و خسارت را پرداخت کنید و یا شماره تلفن خود را گذاشته و راننده را از بروز خسارت آگاه کنید.
- حفظ جزئیات
پس از وقوع تصادف، تمامی جزئیات حادثه را به خاطر سپرده و از صحنه تصادف عکس بگیرید تا پس از کشاندن ماشین به گوشه جاده و بر هم خوردن صحنه تصادف، عکس ها و جزئیات دقیق حادثه را به پلیس اطلاع داده تا اقدامات لازم توسط آن ها صورت گیرد.
- سپردن ماشین به افراد متخصص
اگر در جاده خودروی شما دچار حادثه و یا هر گونه نقص فنی شد و اطلاعات و تجارب کافی در مورد نقص های فنی خودرو را نداشتید، به هیچ عنوان اقدام به برطرف کردن ایراد و رفع نقص ننمایید.
زیرا نداشتن مهارت و تخصص کافی در رفع نقص های ماشین آسیب دیده، می تواند علاوه بر برطرف نکردن آسیب، سبب حادثه ناگوار دیگری شود. از این رو نقص هایی مانند پنچری در جاده، روشن نشدن اتومبیل، جوش آوردن، استارت نخوردن خودرو و غیره را به افراد متخصص و کاربلد در این حرفه بسپارید.
- تماس با نزدیکترین امداد خودرو
پس از وقوع نقص فنی در خودرو و یا تصادفات در جاده ها، خودروی خود را به حاشیه سمت راست جاده کشیده و با نزدیک ترین امداد خودروی معتبر به محل خود تماس گرفته و درخواست امداد نمایید. امداد خودرو موردنظر پس از ثبت درخواست شما، در سریع ترین زمان تکنسین های خود را با تجهیزات کامل متناسب با نوع ماشین صدمه دیده و میزان خسارت به آن به محل خودرو فرستاده و تعمیرکاران و تکنسین ها پس از بررسی کامل خودرو اقدام به رفع آن می نمایند.
- مراجعه به بیمه
از آخرین اقدامات لازم پس از وقوع تصادف و یا نقص فنی برای خودرو، مراجعه به بیمه و درخواست خسارت است. در صحنه تصادف، رانندهای که مقصر نیست می تواند تا حداکثر ۵ روز پس از وقوع حادثه در صورت داشتن بیمه ماشین، به شرکت بیمه مراجعه نموده و با ارائه برخی مدارک خسارت خودرو را از بیمه دریافت کند.
اقدامات لازم قبل از بروز حادثه برای خودرو
از اقدامات لازم پیش از بروز نقص فنی و یا حادثه و تصادف برای خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رعایت تمام اصول و قوانین راهنمایی رانندگی و دریافت معاینه فنی خودرو
- عدم استفاده از داروهای خواب آور و احتیاط در رانندگی
- چکاب و سرویس دوره ای خودرو جهت جلوگیری از بروز نقص فنی
- رانندگی با سرعت مطمئنه و اطمینان از سالم بودن سیستم گاز و ترمز
- همراه داشتن تجهیزات اضطراری و کافی همچون لاستیک زاپاس، تابلو شب نما، چراغ قوه، جعبه ابزار و غیره
- عدم خوردن تنقلات و نوشیدنی در هنگام رانندگی و عدم حواس پرتی در راننده